Infographics in 2023: 7 trends om in de gaten te houden (infographic)

Dat infographics het goed doen op het web, is geen nieuws. In het overzicht van onze populairste artikels uit 2022 staan 2 infographics in de top 10, en ook andere infographics doen het steevast goed.

Dus waarom niet zelf uitpakken met een infographic? Ze zijn een prima manier om interessante data in hapklare vorm te presenteren, een tijdlijn van je organisatie te visualiseren of content te recycleren.

Alleen: hoe zorg je ervoor dat je infographics on point zijn? Venngage heeft 7 designtrends verzameld die je helpen infographics te ontwerpen die écht werken in 2023.

Felle kleuren, nostalgie en creatieve lijnen

Kleuren die van het scherm spatten, het wordt een van dé trends dit jaar. Denk aan limoengroen of violet, bijvoorbeeld. Kleuren die meer leven aan je visuals geven. Venngage ziet ook een belangrijke rol weggelegd voor nostalgie en geanimeerde visuals.

Wat nog meer? Ook gepersonaliseerde data in infographics zet zijn opmars verder. Een bekend voorbeeld daarvan is Spotify Wrapped. Verder gaan we ook creatieve lijnen en andere grafische elementen vaker tegenkomen in infographics. Wil je er graag alle trends bijnemen? Check hieronder de infographic. Met een muisklik krijg je een groter exemplaar.

designtrends voor infographics in 2023