Dit is hoeveel online data we elke minuut genereren in 2022 (infographic)

Het zijn alweer straffe cijfers. Naar goede gewoonte publiceert DOMO elk najaar een infographic waarin te zien welke impact het internet op ons dagelijks leven heeft. Een impact die jaar na jaar groter wordt. We werpen een korte blik op de cijfers.

Zoeken, posten en delen

De cijfers achter onze online activiteiten zijn indrukwekkend. We versturen per minuut meer dan 231 miljoen e-mails, voeren in diezelfde bijna 6 miljoen zoekopdrachten uit via Google en delen ook nog eens 1,7 miljoen Facebookposts. Alsof dat niet genoeg is, wordt er meer dan 1 miljoen keer geswipet op Tinder en verschijnt er 500 uur aan nieuwe video’s op YouTube.

Ronduit verbluffend. Nieuw in de alweer tiende editie van Data Never Sleeps is de vergelijking tussen ons huidig gebruik van populaire online platformen en dat van 2013. Waar we 9 jaar geleden nog ‘maar’ 3.600 foto’s per minuut deelden op Instagram, zijn dat er vandaag 66.000. Ook het gebruik van Twitter, Facebook, YouTube en Google is bijzonder sterk gestegen.

Benieuwd naar meer cijfers, zoals het aantal crypto-aankopen of zoommeetings elke minuut? Die vind je hieronder in de nieuwste infographic van DOMO. Voor een groter een exemplaar kan je de afbeelding aanklikken.